Zakelijk gebruik van Pintrest

Pintrest is een snel groeien social media platform, maar is in Nederland nog niet zo bekend. Net als met de meeste social media, slaat ook Pintrest pas laat aan in Nederland. Pintrest is een virtueel prikbord, waar je foto’s post en verzameld van eigen interesses. Na het aanmaken van je Pintrest account, zijn er zo’n 30 voorgestelde categorieën waaruit je kan kiezen. Dit kan bijvoorbeeld zijn sport, mode, fitness, reizen of architectuur. Nadat je enkele categorieën gekozen hebt, ben je klaar om foto’s van andere gebruikers (Pinners) te ontvangen en zelf foto’s te uploaden. Als je andere Pinners gaat volgen, komen de foto’s die zij uploaden automatisch op jouw dashboard. Foto’s die je echt leuk vind, kan je vervolgens toevoegen aan je eigen verzameling. Op deze manier creëer je een soort prikbord, vol met foto’s van je eigen interesses.

Pintrest is vooral populair onder vrouwen tussen de 25 en 34 jaar. Dit is raar, aangezien er ook genoeg typische mannelijke interesse categorieën zijn en Pintrest niet speciaal als vrouwelijk social media platform is opgericht. Pintrest heeft inmiddels meer dan 50 miljoen gebruikers, dus het potentieel bereik voor bedrijven is groot.

Voor bedrijven kan Pintrest wel als hulpmiddel worden gebruikt, maar dan vooral voor branding.
Net als op Instagram, kan Pintrest door bedrijven gebruikt worden om zich visueel te uiten naar haar volgers. Op deze manier kan een merk als het ware meer lading worden gegeven. Zeker bedrijven die bijvoorbeeld sportartikelen of make-up verkopen kunnen Pintrest goed gebruiken, omdat deze artikel onder één interesse groep op Pintrest te plaatsen zijn. Wanneer een bedrijf meerdere productgroepen heeft wordt het al lastiger. Daarnaast heeft het ook weinig zin om producten met low involvement op Pintrest te promoten.

Als laatste wil ik nog even melden, dat Pintrest zelf ook aangeeft dat adverteren op Pintrest nog niet mogelijk is. Wel geven ze aan dat ze aan het experimenteren zijn met “Promoted Pins”, en kan je je bedrijfsgegevens achterlaten mocht je hier interesse in hebben.

Pintrest 2014. Promoting pins. Geraadpleegd op 06-10-2014, van http://business.pinterest.com/promoting-pins/

Karol, G. 2014. 5 Tips to Master Pinterest for Business. Geraadpleegd op 06-10-2014, van http://www.entrepreneur.com/article/229795

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s