Zakelijk gebruik van Path

Path is opgericht in 2010, maar is in Nederland nog niet zo bekend. Path is een social media platform wat heel erg lijk op Facebook, want ook bij Path gaat het om het delen van gebeurtenissen en ervaringen. Echter, het grote verschil met vele ander social media platforms, is dat Path maar maximaal 150 contacten of vrienden toestaat. De kracht van Path is de persoonlijkheid die hiermee ontstaat. Dit in tegenstelling tot Facebook of Twitter bijvoorbeeld.

Path is heel gemakkelijk in gebruik. Dankzij soepele integratie met Facebook, Twitter en Foursquare, sluit het heel makkelijk aan bij deze andere social media. Het nadeel hiervan is, dat vrienden of contacten van een gebruiker gespamd kunnen worden op ander social media kanalen. Hier heeft Path in het verleden ook veel problemen mee gehad.

Path geeft je de mogelijk om je persoonlijke “path” bij te houden en updates te delen met je 150 contacten. Wel is het zo, dat je bij iedere post weer de keuze hebt wie van jouw 150 contacten deze post te zien krijgen. Op deze manier maakt Path het mogelijk om de juiste content te delen met de juiste personen, dit maakt Path uniek. Verder zijn er verschillende filters beschikbaar, om foto’s te kunnen bewerken. De mobiele app van Path is zowel voor IPhone als Android beschikbaar.

Voor bedrijven zijn de mogelijkheden op Path minimaal. Het is voor bedrijven nog steeds niet mogelijk om te adverteren op Path. De organisatie van Path geeft zelf aan dat betaald adverteren, zoals dat nu op Facebook gaat, tegen het moraal en de principes van Path in gaat. De enige manier waar bedrijven Path voor kunnen gebruiken, is het bieden van zeer exclusieve content. Dit is leuk voor bedrijven met een kleinere klantenkring, maar voor grote multinationals is Path nog niet te gebruiken voor marketingdoeleinden.

Vella, M. 2012. Why Path is holding out on ads for now. Geraadpleegd op 14-10-2014, van http://tech.fortune.cnn.com/2012/03/12/why-path-is-holding-out-on-ads-for-now/

Dailysocial 2012. 5 Ways to Use Path for Business. Geraadpleegd op 14-10-2014, van http://en.dailysocial.net/post/5-ways-to-use-path-for-business

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s